SISKOLA JA SISKOT – SYÖPÄSAIRAIDEN NAISTEN TUKISIVUT

Moni tuntee Roosa-nauhan, jolla kerätään rahaa kaikkiin syöpiin. Syöpään sairastunut nainen,  tunnetko jo nettisivut SISKOT- SISKOLA ja facebook-vertaistukiryhmän? Naisilla on naisten syöpiä ja lukuisia muita syöpäsairauksia. Tietoa ja vertaistukea keskustelujen muodossa löytyy nettisivuilta ja facebook-ryhmästä. Jos tunnet syöpää sairastavan naisen, voisit vinkata hänelle asiasta.

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!

SISKOLA NETTISIVUSTO

Syöpään sairastuminen koskettaa monella tavalla sairastuneen ja hänen lähipiirinsä elämää. Siskola on nettisivuston pääsivu, joka on osa Syöpäjärjestöjen portaalia. Siskolasivuston ajatuksena on tukea syöpään sairastuneille naisia, siis toinen toistaan, vertaistuen avulla. Ettei kukaan jäisi yksin mietteidensä kanssa. Epätietoisuus ja pelko vähenevät, kun voi jakaa huolensa. Osa syöpään sairastuneista selviää syöpähoitojen ansiosta, mutta osalle syöpä jää loppuelämän seuralaiseksi. Siskolassa vastasairastuneita kannattelevat konkarit. Osa syövästä parantuneista jää keskusteluryhmään kannustamaan ja jakamaan kokemustietoaan. Linkit löytyvät alta linkkiluettelosta.

VERTAISTUKIRYHMÄ SISKOLA FACEBOOKISSA

Siskola on kaikenlaisiin syöpiin sairastuneiden naisten oma keskusteluryhmä Facebookissa, jossa syöpään sairastuneet naiset tukevat toisiaan. Siskolan toimijat ovat itsekin sairastuneita vapaaehtoisia. Siskola on syöpään sairastuneiden naisten vetämä verkosto. Salaisen keskusteluryhmän ylläpitäjät ovat vapaaehtoisia ryhmän jäseniä. Kaikki ryhmän keskustelut käydään luottamuksella. Vertaistukiryhmät ovat hyviä, koska niissä voi lukea ja osallistua jaksamisensa mukaan. Ihmetellä muiden kokemuksia ja tuntemuksia, oppia, kysyä ja huomata ettei olekaan yksin. Vahvemmassa vaiheessa voi kertoa ja kannustaa kanssasairaita. Vahva suositus. Linkki löytyy alta linkkiluettelosta.

VINKKIPANKKI

Siskola nettisivustolta löytyy Siskojen laatimat vinkit syöpämatkan helpottamiseksi. Lyhentäen lainaan: ”Olemme rämpineet läpi diagnoosin, leikkausten, solunsalpaajahoitojen l. sytojen, sädehoitojen ja monenmoisten muiden syöpähoitojen. Kaikkea emme ole voineet mukaan mahduttaa. Kerromme kotikonsteja ummetukseen, nivelkipuihin, pahoinvointiin, ripuliin ja moneen muuhun vaivaan. Saat niksejä myös peruukin asetteluun ja ulkonäön kohennukseen.

Sinulle, syöpään sairastunut! Uskomme tietävämme, miltä sinusta tuntuu. Olemme yhdessä koonneet vinkit syöpämatkasi helpottamiseksi. Vinkkimme eivät ole virallisia suosituksia; olemme vain joukko syöpään sairastuneita naisia, joiden omiin kokemuksiin ne perustuvat. Huom! Vinkit on laadittu ennen koronapandemiaa. Noudata tiukasti hoitotahosi antamia ohjeita.

Kuljetaan yhdessä tätä matkaa, jolle kukaan ei halunnut.” Linkki löytyy alta linkkiluettelosta.

NEULO, OMPELE JA AUTA

Sivustolla on erilliset sivut Onnenrusettisukat, Onnenapilasukat ja Sisko-myssy (sivut alalaidan linkkiluettelossa). Neuloosin saaneet voivat purkaa neulomisinnostustaan lahjoittamalla neulomansa sukat Syöpään sairastuneille naisille. Sukkien kudontaohjeet lankoineen löytyvät sivuilta (alaosan linkkiluettelosta). Sama idea on Siskomyssyn suhteen, joten ompelutaitoiset voivat halutessaan auttaa ompelemalla ja lahjoittamalla tuotoksensa syöpään sairastuneille naisille. Linkki löytyy alta linkkiluettelosta.  OMPELUMANIA ryhmä järjestetään ompeluhaasteita ja -tempauksia ja jakaa arjen iloja ja suruja. Sisko-myssykampanjan avulla Ompelumanian naiset haluavat asettua syöpään sairastuneiden Siskojen vierelle ja tällä pienellä teolla kannustaa, rohkaista ja tukea heitä haastavassa elämäntilanteessa. Myssyn ohje löytyy myös virtuaalisena.
Käytännössä helpoin tapa on antaa ohjeen mukaan tekemäsi tuotteet tuntemailesi syöpään sairastuneille suoraan. Linkit sivuille löytyy alta linkkiluettelosta.

SISKOPÄIVÄ, JOUTSENTEN YÖ

Jokainen voi osallistua verkkokaupan tuotteiden tekemiseen tai ostamalla niitä. Tuotto menee syöpäsairaille naisille, jotta siskot saisivat vertaistuen lisäksi myös toisinaan jotain kivaa, kuten yhteisen tapaamisen vuosittain = siskopäivä. Kannattaa tutustua ja vinkata syöpäsairaille naisystäville. Jotta kukaan ei jäisi yksin.
Joutsenten yötä vietetään maaliskuussa kevätpäivän tasauksen aikaan. Sytytämme kynttilät syöpään menehtyneille. Linkkinä aiempi kirjoitukseni asiasta.

SISKOLAN VERKKOKAUPPA

Siskolan verkkokaupan tuotteita tekemällä tai ostamalla voi tukea syöpätutkimusta ja syöpään sairastuneiden vertaistukitoimintaa. Kaikki myyntiartikkelit ovat itse suunniteltuja ja ne on valmistettu Suomessa potilas- ja vapaaehtoisvoimin. Tarjolla on Minä kiitän-, Onnenapila- ja Toivonteko -koruja. Siskolan verkkokauppaa ylläpitää tällä hetkellä Pohjois-Savon Syöpäyhdistys ry.

BLOGIT

Siskoilla on oma blogisivunsa, joka kuvaavasti on otsikoitu: Matka, jolle kukaan ei halunnut. Tekstejä on ns. vakikirjoittajilta ja vieraskynä-tekstejä, joissa erikseen esim. asiatietoa. Sivulla on ajankohtaisia kirjoituksia ym. Kannattaa tutustua, yksi kirjoitus omani.

Linkkiluettelo:

Siskola nettisivuston Pääsivu

Tietoa Siskolasta ja ohjeet, miten liittyä Facebook-ryhmään

Siskolan Vinkkipankin ohjeet

Onnenrusettisukat

Onnenapilasukat

Siskomyssy

Siskolan verkkokauppaan

Siskot blogisivusto - matka jolle kukaan ei halunnut

Facebook-sivu - Siskot, matka jolle kukaan ei halunnut


#armo #mielenrauha #myotatunto #reunallapelottaa #siskola #syopa #syopapotilaat #toivo #vertaistuki


Kirjoituksia:

Syövistä ja niiden hoidoista

Hoitoväsymys

Syöpä ja suun terveys

Syöpään sairastuu joka kolmas

Joutsenten yö - Siskojen muistohetki syöpään menehtyneille

Keuhkosyöpä

Kokemukseni - Tupakoimattoman keuhkosyöpä

TOIVO JA TUKI, kirjoitukseni - Matka jolle kukaan ei halunnut-sivustolle

Kokemukseni - - Syöpäpeikon kainalossa

Kokemukseni - - Syövän ja harvinaisen sydänsairauteni osalta, samaa ja erilaista

Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

Ei kommentteja: