RUNO - SYKSYN VÄRILOISTOA

Kuva Faceboook Poetry matters

Ei aina niin huonoa, etteikö jotain hyvääkin. Lehdet ja luonto lakastuu ja vaipuu vähitellen hiljaiseloon vastaanottamaan vielä viileämpiä ilmoja. Mutta, kaunista on. Vihreän sävyjen jälkeen keltaista, oranssia ja eri punaisen sävyjä. Ja kaikki yhdessä. Väriloistoa!

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!

RUSKEA RASVA – HALUAISIN!!

Yle Uutiset kertoi Turun yliopiston tutkimuksesta valon määrän vaikutuksesta elimistön ruskeaan rasvaan. Kylmässä oleilun tiedetään aktivoivan elimistön ruskeaa rasvaa, joka auttaa selviämään talvesta. Se tuottaa tehokkaasti lämpöä ja säätelee ruokahalua. 

Avantouimareilla tuota ruskeaa ”herkkua” kertyy enemmän. Itse tunnustaudun olevani ihan maitonaama. Pelkkä ajatus kylmästä vedestä saa sydämeni lyömään tuhatta ja sataa - tai pysähtymään, noin kuvaannollisesti (tahdistinhan varmasti potkua ja sykettä tuottaisi). Jätän tuon hyytävän ilon muille. Olen liian nössö enkä uskalla edes yrittää, kun ei kuntoutuksessakaan koko vesielementtiä minulle suositeltu.

Kuva Instagram-tili Finland

SYKSYN VÄRILOISTOA


PUDONNEIDEN LEHTIEN TUOKSU,

LOPPUNUT HYÖNTEISTEN JUOKSU.

PÄIVÄNVALON AJAT LYHENEVÄT,

LEHTIPUUT PUKUNSA RIISUVAT.


MUUTTOLINTUJEN PARVET,

TUO HAIKEAT AJATUKSET. 

 

PIMENEVÄ, TUULEN RIEPOTTAMA,

RAPISTUVA, MUUTOKSIA ODOTTAVA,

SIELU PIENENPIENEN IHMISEN,

VARAUTUEN YHÄ KYLMENEVÄÄN,

HIDASTAEN KIIREISTÄ ASKELTAAN.


LUONNON, PUIDEN VÄRILOISTO,

HENGÄSTYTTÄVÄ SÄVYJEN KIRJO.


#ilo #mielenrauha #onni #reunallapelottaa #runo #toivo


Kirjoituksia:

RUNO - Elämänmakua 

Ajan kulumisesta

RUNO - Retroa


Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.


Ei kommentteja: