RUNO - ELETÄÄN VAIKKA PIRUUTTAAN - Runojen sarja 19. osa

Kuva Facebook Season´s Splendor 
Elämä muuttuu. Koronapandemia- ja rajoitukset laantuivat, Ukrainan sota jatkuu. Korot ja hinnat lähtivät laukalle. Yhteisiin vuosiimme nro 3-4 on ehtinyt kaikenlaista. Elämä tuntuu joskus ...

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!

MENEVÄN TIETYLLÄ KAAVALLA

Oletteko huomanneet? Meillä kolmas ja neljäs vuosi ovat tuoneet "lunta" tupaan. Ilmalämpöpumppu sanoi sopimuksen irti. Kaikenlaista pienempää ja isompaa värkkiä jouduttu päivittämään. Sitä huokaisee, että aha - näin. Mies sairastui vakavammin töissä. Selviteltiin yli puoli vuotta spesialistien ja työterveyslaitoksen kautta ammattitautiepäilynä. Oli hyvin sairas ekat kuukaudet. Kelan päivärahoille tippuminen ei naurattanut, sillä erilaista remppaa oli ollut tarkoitus tehdä. Tutkimusrumba viivästyi ja oli puutteellinen. Mies voi, sittemmin, onneksi hyvin ja vaihtoi työpaikkaa. Hankintoja ja remppoja siirrettiin hamaan tappiin. Auto päädyttiin tänä kevättalvena korjausten sijaan päivittämään.

HUONOIMPAAN

... mahdolliseen aikaan, hintapiikin ja paniikin aikaan päättyi aiempi sähkösopimuksemme, Hintamme yli 7-kertaistui, Parempaa ei ollut tuolloin valittavana. 2-vuotta tätä, 
Vointini - Talvikylmillä liikkuminen on vaikeaa. Ilokseni sain tämän vuoden alusta avustajatunteja ja vammaistaksioikeuden. Helpottaa, kun ei aina ole riippuvainen miehen menoista. Voi lähteä ekstempore vaikka kahville. Henkisesti iso asia. Sinut en ole rollaattorin kera kulkemisesta. Pystyn nyt kesällä liikkumaan enemmän. Mieheni kanssa kulkiessa en aina ota rollaa mukaan. Jos notkahdan, niin hän hoitaa kyllä. Kauppareissuilla nojailen ostoskärryyn. Yksin liikkuessa lenkillä ja muualla rolla on vakiseuralainen. Väsymys on joskus infernaalista - ja hitokseen ärsyttävää. Kaaduin talven liukkailla, värttinäluu murtui ja hankaloitti eloa. Niveltulehduksia ja lääkityksiä ollut. Huimausta, rintakipua, migreeneitä. Askeleet ja vauhti hiipuneet. Sulkapallon läpsyttely vähentynyt. Ja kyllä - ottaa niin maan perusteellisesti pattiin.
Sisullahan välillä teen ekstraa - ja saatan sitten maata 3 päivää lähes taju kankaalla. Yritän tehdä tasaisemmin, edes hippasen, että minusta olisi jotain hyötyä pikku kotitaloudellemme. Ihmemieheni ei ole ikinä motkottanut eikä hermostunut tekemättömyyksistäni. Ei, vaikka joutuukin tekemään niitä mitä minun piti. Huolissaan on usein, vaikka onkin jo melko tottunut. Ei sitä asiaa jatkuvasti puheeksi oteta. Kyllä sen näkee ja huomaa. Sairaan läheisen osa ei ole koskaan helppo.

MUSAA JA KESÄ

Muutaman kerran ollaan livemusaa nähty ja ystäviä tavattu ihan kasvotusten. Muu reissaaminen on vähäistä. Elämme kovin pienimuotoisesti. Keväällä tuli terveyteeni takapakki, joka on vienyt toimintakykyäni. 
Ihan oivallisia, vaikka vähän lamauttavia, on yhteiset vuodet 3-4 olleet. Nelosta ei ole vielä saavutettu, rapia kk siihen saavutukseen. Tunnusomaisin sana näille vuosille lienee väsymys. Siis näihin ikäviin yllätyksiin ja jaksamiseni hiipumisen takia.
Ollaan puhuttu ja purettu tuntojamme, välillä atomeiksi asti. Tutustuttu, puitu yhä enemmän ja syvemmin. Ymmärtänemme toisiamme yhä paremmin. Olemme mielestäni samalla kartalla ja vahvasti menossa rinta rinnan samaan suuntaan.

Onneksemme tapasimme. Edelleen rakkauden roihu löytyy ja lemmen liekki lepattaa. Edelleen alussa löytynyt yhteys tuntuu kovin vahvalta. Sillä, suurin niistä on rakkaus.
Ehkäpä tulevat ajat ovat joltain osin meille onnekkaampia. Sitä odotellessa...

Tarinamme - Runojen sarja 19.  osa



ELETÄÄN, VAIKKA PIRUUTTAAN

KUSTANNUSTEN NOUSU KURITTAA,

REMONTTIEN SIIRTO HARMITTAA,

RIKKOUTUMISET, KULUMISET,

EPÄONNISET SATTUMUKSET.

 

SÄHKÖSOPPARIN SHOKKIHINTA,

KULUTUKSEN KARUTON KARSINTA.

TALVELLA PALELLAAN, KITUUTETAAN,

MINIMINI-ELOA SIETÄÄ YRITETÄÄN.

KIPEÄN PALJON SÄHKÖSTÄ MAKSETAAN.

 

ENÄÄ EI MEILLÄ

-      SAUNASSA HIKOILLA

-      PITKIÄ KUUMIA SUIHKUJA OTETA

-      NAUTITA KODIN LÄMMÖSTÄ TALVELLA

-      ELETÄ TAVALLISTA ELÄMÄÄ.


KIITOS 

AHNEEN MARKKINATALOUDEN,

EPÄONNISEN AJAN, SATTUMAN,


VAAN - VAIKKA, 

KURIMUKSESSA KÄRVISTELLÄÄN.

MEHÄN ELETÄÄN VAIKKA PIRUUTTAAN.

 

#ahdistus #alakulo #armo #kiitollisuus #onni #rakkaus #reunallapelottaa #runo #sairas #toivo 


Kirjoituksia:

Miten jaksaa?

Sietää, sietää

Vakavasti sairaan läheisille

Kun sairastuu vakavasti





Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

Ei kommentteja: