RUNO - RUTIINEISTA TURVAA

Maalaus Susanna Huovinen
Uusi viikko, uudet kujeet. Rutiinit luovat turvaa, rauhoittavat ja antavat elämälle raamit. Ne rytmittävät päiviä ja hoituvat lopulta kuin itsestään, ajattelematta. Kolikon kääntöpuolella on tylsistymistä ja toisinaan tulee halu lipsua, oikaista ja tehdä ihan jotain ihan muuta. Tavallisilla puurtajilla arjen hoitaminen ja siitä selviytyminen on ihan elinehto.

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!

MINKÄ LAPSENA OPPII, SEN VANHANA TAITAA

Lapsuudessani pidettiin säntillisesti kiinni perusrutiineista ja samaa mantraa olen opettanut omille lapsosilleni. Tuo tullessas, vie mennessäs. Tiskit huuhdotaan, lelut kerätään, peti pedataan. Joka päivään ruokahetket, ulkoilut, pesut ja uni. Tavarat viedään paikalleen, järjestellään ja siivotaan. Kauppaan tehdään ostoslista. Opitaan, että asiat tehdään ja hoidetaan tietyllä tavalla ja ajallaan. Asioita alkaa tehdä automaattisesti, kuluttamatta juurikaan ylimääräistä energiaa pähkäilemiseen. Palkintona on perustyytyväinen mieli, jolloin jää aikaa ja energiaa muuhun.

Lapset oppivat ja imevät kasvattajien ja lähipiirin käytöksen ja tekemisen myötä. Rutiinit rauhoittavat ja luovat pysyvyyttä. Opitaan, että asioita pitää toistaa ja tehdä, vaikka tuntuisi tylsältä. Toistuvuus on turvallista ja niiden myötä saa ajatuksen, että kas elämä rullaa eteenpäin. Pulahdus ulkoilmassa raikastaa jokaisen tunkkaisia ajatuksia. Liikunta antaa mielihyvää ja hoitaa samalla terveyttä.

RUTIINEISTA POIKKEAMINEN

Itseäni kuormittaa tekemättömät ja keskeneräiset asiat. Nyt ei pyöri lapsosia jaloissa ja tulee helpommin laistettua oppimastaan, josta tulee vähän syyllinen olo. Siivouspäivistä - ja kerroista on tullut lipsuttua. Peruspuuhia teen voinnin mukaan useana päivänä vähän. Olen sairastamisen myötä hoksannut, että leijuva pöly on aika mitätön asia. Tärkeämpiä asioita on aika tavalla.

Jokainen voi rikkoa rutiinejaan ja nauttia elämästään. Kerranhan täällä eletään. Kivaa tekemistä, herkuttelua, hömppää ja tapaamisia. Jotain itselleen hyvää mieltä antavaa – mitä se itse kullekin on. . Jokainen voi miettiä arkeaan ja elämäänsä. Kannattaa elää omanlaistaan elämää, niin että arki soljuu, mutta aikaa jää myös oman mielihyvän hoitamiselle.


RUTIINEISTA TURVAA

 

OMA KOTI TURVASATAMANA

RAUHAN, LEPOSIJAN ANTAJANA.

MENOT, PUUHAT AJALLAAN,

TOTUTUSTI TAVALLAAN.

 

YLÖS, PESUT, RUOKA, KIITOS,

TOUHUA, ULKOILUA, ILTARUKOUS.

PERUSSIISTEYS, RUTIINIT,

PUUDUTTAVAT, TURVALLISET.

VASTAPAINOKSI ILOA ANTAVAA,

ELÄMÄÄN SISÄLTÖÄ TARJOAVAA.

ILON JA MENON, VAIHTELUN JÄLKEEN,

TUTUN TURVALLISEEN KOTIPESÄÄN.


#kiitollisuus #mielenrauha #onni #reunallapelottaa #runo #toivo


Kirjoituksia:

RUNO - Vähemmän on enemmän

RUNO - Seesteisyys 

RUNO - Luontoon

Vahvaa suorittamista

RUNO - Hyvin sä vedät!!

RUNO - Turvaton

RUNO - Tulevaisuuden uskoa

Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

Ei kommentteja: