TUTKIMUKSIIN PÄÄSYVAIKEUKSIEN TAKIA KEUHKOSYÖPÄÄ EI USEIN VOIDA PARANTAA

Keuhkosyöpätietoisuus kk:n viime kirjoitukseni. Syöpäsäätiö kehottaa oirehtivia menemään tarkistuksiin. MUTTA. Ongelmana on, ettei oireita uskota eikä usein pääse edes röntgenkuvaan. Oireilevien pitäisi aina pian päästä TT-kuvaan, jotta turhilta kuolemilta vältyttäisiin. Miten lääkärit ja hoitajat eivät vieläkään tajua, että jokainen, jolla on keuhkot voi sairastua keuhkosyöpään???

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!

OIREIDEN TUTKIMATTOMUUS VIIVÄSTYTTÄÄ – SYÖPÄ LEVIÄÄ USEIN PARANTUMATTOMAKSI

Tupakoivat ovat paremmassa tilanteessa, sillä he pääsevät helpommin keuhko- ja TT-kuviin. MUTTA. Ihan jokainen, jolla on keuhkot, voi saada KEUHKOSYÖVÄN. Varhainen diagnosointi maamme keuhkosyövän osalta on tällä hetkellä lähes vitsin tasolla.
Erityisen hankalaa tutkimuksiin pääseminen on tupakoimattomille. Keuhkosyöpää ei yleensä diagnosoida ajoissa. Sitä ei osata edelleenkään terveydenhuollossamme epäillä. Mitä aiemmin syöpä löydetään, sitä enemmän olisi mahdollisuuksia - jopa paranemiseen!

KEUHKOSYÖVÄN SEULONTAA TARVITAAN KIPEÄSTI

Olisi tärkeää saada keuhkosyövän seulonta alkamaan Suomessakin. Seulonta on käytössä jo useissa Euroopan maissa mm. Ruotsissa. Vuosittain yli 2.800:n sairastuneen joukosta ehdittäisiin löytää enemmän varhaisvaiheen potilaita, jotka voidaan parantaa leikkauksella. He eivät tarvitsisi myöskään kalliita lääkkeitä. Seulonta säästäisi eikä kuvaus paljoa maksa. Koiria voidaan opettaa tunnistamaan eri syöpiä. Siitä on hyviä kokemuksia.

Seulonta olisi erityisen tärkeä tupakoimattomille ja tupakoinnin lopettaneille, muuten jäisi tutkimatta juuri se osa väestöstä, jotka tällä hetkellä diagnosoidaan keuhkosyövän myöhäisessä vaiheessa.

SYÖPÄ JA VAKAVAT SAIRASTUMISET KURITTAVAT MONELLA TAVALLA

Huolta, murhetta, taloudellista turvattomuutta. Rahan ja elämäntilanteen vuoksi moni joutuu tinkimään ihan perustarpeista, kuten ruoasta ja lääkkeistä. Lähes aina joudutaan tinkimään virkistyksestä ja lasten harrastuksista. Itselleni sydäntä lähellä ovat Sydänyhteisö ja Syöpäyhteisö. 
Vakava sairastuminen mullistaa sairastuneen lisäksi monen muun elämän.
Auta, jos voit. Linkkiluettelossa keräyssivut. Sairaat tarvitsevat toivoa ja apua.

VAIN TOINEN SAIRASTUNUT – VERTAINEN YMMÄRTÄÄ OIKEASTI

Suosittelen katsomaan linkkiluettelosta Onkologi Lindsay Norriksen anteeksipyynnön potilailleen, koska sairastuttuaan itse hän vasta ymmärsi, ettei todellakaan ollut aiemmin ymmärtänyt miltä potilaasta tuntuu.

Linkkiluettelo:

 Keuhkosyöpä - Tarkastuta itsesi

Sydänliitto - Sydän.fi - LAHJOITA - SYDÄNARPAJAISET


#keuhkosyopa #reunallapelottaa #sairas #syopa #syopapotilaat #toivo


Kirjoituksia:

Parantumattomasti sairas 

VIERASKYNÄ - Matilda Heikkilä - Suomenen tarvitaan syöpästrategia

Keuhkosyöpä - Miltä tuntuisi, jos oireita ei uskota, ei tutkita ja syöpä leviää?


Kohti modernia ja yksilöllistä syövänhoitoa - Mallimaa-hanke

Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

Ei kommentteja: