KESKITYTÄÄN HYVÄÄN

Raija Seppänen - Oulujärvi-Oulujoki_Vaala

Uutisvirrassa osui silmään Kirkko ja Kaupunkilehden mielenkiintoinen otsikon niminen artikkeli. Uutisointi on täynnä synkkyyttä, pelkoja ruokkivaa ja uhkakuvia. Jos oikein katsoo, niin sekä maamme että me pienet porskutamme. Kevät tulee pikkuhiljaa, pahimmat sähköpelottelut eivät olekaan toteutumassa. Yritetään kääntää katseemme asioihin, josta voimme iloita, jota voimme tehdä ja josta voimme olla kiitollisia.

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!

”ELÄMÄÄ EI PYSTY ELÄMÄÄN EILISESSÄ, JA HUOMINENKIN ON VASTA HUOMENNA

Professori ja kestävän hyvinvoinnin asiantuntija Arto O. ­Salonen sanoo: "Perille pääsee, kun keskittyy tämän hetken ainutlaatuisuuteen ja on rohkeasti kaikkea sitä, mitä omista lähtökohdistaan voi olla. Hienous on siinä, että se on eri ihmisille eri asia. Siksi voimme täydellistää toistemme elämät. Täydellistymisellä Salonen tarkoittaa sitä, että meissä jokaisessa on heikkoutta mutta myös vahvuutta. Kun erilaiset ihmiset poistavat toistensa heikkoudet eli täydellistävät toisensa, yhteisöstä tulee vahva. JA Koko ajan moni asia on kuitenkin hyvin. Mitäs jos menisimme siihen suuntaan, että jokaisesta tulisi oman elämänsä tekijä? Lopetetaan ajelehtiminen ja aletaan ratkaista haasteita, joita elämä meille asettaa. Otetaan tulevaisuudesta kiinni ja lähdetään tekemään siitä hyvä. JA Suomalaisten sähkönkäyttö laski elo–syyskuussa 13,5 prosenttia. … säästimme sähköä yhden ydinvoimalan tuotantokapasiteetin verran, eikä se ollut yhdeltä kotitaloudelta tai yhdeltä ihmiseltä juuri mitään.”

POSITIIVISEMMIN

Sanonta Pessimisti ei pety. ei mielestäni pidä paikkansa. On ihmisiä, jotka tuntuvat aina marmattavan ja löytävät joka asiasta huonoja puolia. Tai vähintään kertovat mitä kaikkea pahaa voikaan olla tiedossa uutisoinnin perusteella. Kannattaisi, oman itsensä takia, toisinaan pysähtyä siihen mitä ja miten mielessään puhuu itselleen ja muille. Uskon, että jatkuva lisätiedon etsiminen, pelkopeikoista ja uhkista, ei tee kenellekään hyvää. Taivas ei vieläkään ole tipahtanut niskaamme – ja jos joskus niin kävisi, niin auttaako se, että pelkäämme etukäteen?

Mustia maalailevatkin voisivat kokeilla etsiä elämänsä väripalettiin edes harmaita tai jopa vaaleampia tahi värikkäämpiä sävyjä mustan sijaan. Viikonlopun kunniaksi voisi kokeilla kirkastaa ajatuksiaan ja maalailla tulevaisuuttaan lämpimillä ja kirkkailla sävyillä. Haaveilu ja kivan suunnittelu on antoisaa, ilmaista ja antaa elämään toivoa. Haaaveilla voi vallan pöljistä ja mahdottomistakin asioista, se kun ei ole keneltäkään pois. Mielikuvituksen ja haaveilun säilyttäminen kaikissa tilanteissa on tärkeää.

ALAVIREESTÄ HUOLIMATTA ILOLLA VIIKONLOPPUUN

Migreeneitä, huonoa olo, huimausta – siitä on Kirsin viime päivät tehty. Käden turvotus postunut, kivut vähentyneet ja enemmän pystyn kättä liikuttamaan. Röntgenkuvissa ei uutta. Ainakin 2,5 viikkoa kunnes kipsi poistetaan. Kipsi näyttää jo aika öklöltä, mutta ajanee asiansa. Kantamuksia ei saa nostella, mutta liikeratoja ja pyörittelyjä teen, ettei vallan kangistu. Hammasaika peruuntui liian korkean hyytymisarvon takia, mutta uusi yritys viikon päästä (peruutusaika).

Mies täyttää vuosia ja taistelin juuri täytekakun valmiiksi, hitaasti taukoillen väsäillen. Ulkona on kaunista, uutta lunta on satanut aika tavalla ja taitaa pakastaakin hieman. Viikonloput on kivoja, kun on seuraa.

Pian koittavan viikonlopun iloksi pari sarjisklippiä. Kivaa viikonvaihdetta!

Kamala luonto 18-3172

Kamala luonto 18-3200

Linkkiluettelo:

Kirkko ja Kaupunki – Teksti Nina Riutta - Arto O. Salonen toivoo stoppia heikkouksiin keskittyvälle kulttuurille: ”Lopetetaan ajelehtiminen ja aletaan ratkaista haasteita, joita elämä meille asettaa


#ilo #kiitollisuus #reunallapelottaa #toivo


Kirjoituksia:

 RUNO - Entä, jos murehdinkin turhaan?





Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kirjoituksistasi. Tupakoimattomana keuhkosyöpäpotilaana, ihmisenä nämä tekstisi lohduttavat. Keuhkosyöpään liittyy niin paljon stigmaa, ikäviä tilastoja, jopa syrjinnän tunnetta vrt rintasyöpä, jossa nopeat hoitopolut, tuki, lääkehoitojen mahdollisuus, vertaistuen runsaus, roosa nauha kampanjat aiheuttavat minussa jopa kateutta...Voi jospa edes nuo täsmälääkehoidot mahdollistaisivat reilummin keuhkosyövässä,nythän ei ole ihan niin.

Reunalla pelottaa kirjoitti...

Kiitos. Juuri siksi kirjoitan. Riippuen mikä syöpä on kyseessä, se saa eri tavalla julkisuutta ja ymmärrystä. Tuntuu, että hoitojakin sitten kun sympatiaa on enemmän. Yritän aina, puhuessani tai kirjoittaessani, muistaa mainita että keuhkosyöpä voi tulla myös tupakoimattomille. Asia on yhä jopa hoitohenkilökunnalle ja yleislääkäreille ihan uusi ja outo ajatus. Jos jotenkin voin tämän asian tietoisuuden lisäämiseksi tehdä, niin mielelläni teen. Edelleen tuntuu, että moni ei usko etten tupakoi vaan todellakin keuhkosyöpä mielletään omien huonojen valintojen, tupakan syyksi. Voimia sinulle!