RUNO - HYI HÄPEÄ - NAAPURIN VIHAISELLE SEDÄLLE

Kuva Microsoft 365 kuvapankista

Pieni ihminen miettii pieniä ajatuksia isojen asioiden takana. Lastenlaulun sanoin ”hämmästyttää ja kummastuttaa pientä kulkijaa”. Miten sedälle tuli niin paha mieli ja iso hallitsematon kiukku? Miksi purkaa pahaa oloaan noin isosti viattomiin? Sedällä mahtaa olla paha hali- ja hellittelypula. Heinähatulle ja vilttitossullekin toimi Taikinaterapia, sekin voisi auttaa.

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!

ISO TURHA KIUKKU

Jos joku veti jo nyt herneen nenäänsä, niin sarkasmia ymmärtämättömien on turha jatkaa lukemista.
Maailman huomion on saanut paha setä, joka on halunnut pilata niin monen elämän. Aika epäreilua, tuumailen. Miten lähtemättömästi ja monella tavalla sedän paha olo ja iso kiukku vaikuttaakaan. Ajatteliko setä ihan loppuun asti? Eikö hoksannut miten laajaksi hänen oman pahan olonsa purkaminen ryöpsähti? Tiesihän setä, että jokainen pienenpieni ihmistaimi ja aikuinen tarvitsee elämän perustarpeita ja niitä ei saisi vihassaan muilta riistää? Katselethan aikaansaannoksiasi häveten?
Jos olisin äitisi, toruisin ja korvasta taluttaisin nurkkaan häpeämään. Vaikka kylässä poikkeaisi Känkkäränkkä, niin noin isosti ei saa vimmastua. Kertoisin, että sinulla on jo riittävästi- ihan kaikkea. Valtaa, hallittavaa ja mammonaa. Muistathan. Kun on tehnyt väärin, niin pitää pyytää ihan sydämestään ANTEEKSI. Sitten pitää palata nurkkaan häpeämään ja miettimään kolttosiaan. Pahat teot pitää nyt lopettaa ja keskittyä purkamaan energiaansa tekemällä hyvää.

TERAPIASUOSITUS

Elämän muovaamana keittiöpsykologina olen vakuuttunut sedän diagnoosista: akuutti vakava-asteinen kosketus- ja tunne-elämän vajeesta johtuva trauma. Sedän lähipiirille pyyntö. Sedän huone pitäisi vuorata lattiasta kattoon mitä kauneimmilla värikkäillä luontokuvilla. Soittakaa 24/7 hänelle erittäin rauhallisia, kauniin tunnelmallisia musiikkikappaleita. Niitä, joista tiedätte sedän herkistyvän. Silitelkää, paijatkaa, halikaa ja hellitelkää alituisesti. Hellällä silittämisellä ja koskettamisella on nimittäin ihan taianomaiset vaikutukset. Muutaman päivän terapian jälkeen määräisin päälle vielä vuorokauden mittaisen taikinaterapian. Värikkään isoja ja kauniita taikinoita, joiden pehmentävän vaikutuksen havaitessaan toivon sedänkin ajatusten pehmenevän.
Ellei katumus ja häpeä löydy, niin setä pitää viedä uudelleen nurkkaan häpeämään. Seuraavana päivänä sama sessio pitää aloittaa uudelleen. Näin jatkettakoon, kunnes maailmassa on rauha ja sedällä (ja muillakin) on taas HYVÄ TAHTO.


HYI HÄPEÄ


HYI HÄPEÄ -

OIKEUS TALLUSTELLA,

OIKEUS OLEILLA,

IHAN JOKAISELLA,

JOKA TAIMELLA.

 

PURA KIUKKUSI HYVÄÄN,

JOHONKIN PYSYVÄÄN,

ILOA TUOVAAN.

ISTAHDA ALAS JA MIETI,

KELAA JA PERUUTA HETI,

TYHMÄT TOIMESI,

ILKEÄT MÄÄRÄYKSESI.

 

ISTAHDA, AIDOSTI HÄPEÄ,

MÄÄRÄÄ PAKITUS NOPEA.

LOPETA SOTATOIMESI,

MYÖNNÄ VIRHEESI.


#ahdistus #arvaamaton #reunallapelottaa #runo #toivo


Kirjoituksia:

 Myötätunto

RUNO - Hävettää

RUNO - Pienen häpeä

RUNO - Itsetutkiskelua

RUNO - Kohdallaan

RUNO - Jos voisin

RUNO - Aurinko hellii jo

Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

Ei kommentteja: