RAKASTUMINEN KESKI-IÄSSÄ

 En kolmisen vuotta sitten osannut ajatella eläväni enää koskaan parisuhteessa. En uskonut, että niin voisi käydä. Olin miettinyt tapojani ja arvojani ja työstänyt mitä en sulata. Edes haavekuvissani minulla ei ollut mielikuvaa siitä, millainen voisi olla mies, joka voisi viedä jalat alta. Ajatuskin huvitti. Mutta. BUM, tapasin miehen, jonka seurassa sukat pyörivät heti jalassa. Enimmäkseen tuntui siltä, että olisin tullut kotiin. Niin helppoa ja vaivatonta oli olla, alusta asti.

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!

ESTOT JA LUULOT

Uusia ihmisiä tulee peilattua elämän varrella tuntemiinsa, kenties alitajuisesti vertaamalla tai tarkkailemalla. Ennen ensitapaamista tulevan mieheni kanssa päätin lähteä tapaamiseen ilman ennakkoasetelmia. Katsellen ja kuulostellen. Täydellistä ihmistä kun ei ole olemassa enkä totisesti ole sitä itsekään. Olimme ”oksentaneet” entisen elämämme jo tuntikausien kirjoitteluissa ja puhelinkeskusteluissa, joten ihan pienestä ehdokas ei pelästynyt. Olin kertonut heti sairauksistani ja niiden vakavuudesta Siitäkään ei kaveri säikähtänyt, totesi heti vaan reippaasti, ettei meistä kukaan tiedä kauanko täällä eletään. Vaihdoimme ajatuksia elämästä, arvoista, kiinnostuksen kohteista, tärkeistä ja vähemmän tärkeistä. Riipaisevan rehellisesti, sillä kummallakaan ei ollut todellista uskoa siitä, että tapaaminen johtaisi johonkin vakavampaan.

ENSITAPAAMINEN JOHTI SALAMAPÄÄTÖKSEEN

Ensitapaamisemme oli pitkä. Ehdimme puhua paljon monenlaisista asioita. Kokattiin, ajettiin ruohonleikkurilla, katseltiin elokuvia ja käytiin kävelemässä. Aivot räjäyttävää sekopäistä hullaantumista ei ollut, mutta hämmennystä ja ihmettelyä siitä miten helppoa oli olla yhdessä. Ihan vaan olla ja hengittää, ilman minkäänlaista vaivaantuneisuutta. Ihmettelin hämmentyneenä, onko tämä totta ja voisiko tuo toinenkin tuntea samoin. Sulateltiin tapaamisen tuntemuksia seuraavaan aamuun. Haluttiin. Melkein tekisi mieli sanoa – ja loppu olikin historiaa. Ajattelin alkuun, niin kuin varmaan kaikki suhteen alussa, että jotain tapahtuu – toinen kyllästyy tai jotain. On-off suhteeseen en olisi ikinä suostunut. Tässä iässä ja tällä elinajanodotteella sitä ei viitsi leikitellä. Jos ei natsaa, niin turha olisi molempien aikaa tuhlata.

Enää mieli ei käy rippikoulua eikä känkkäränkkä vieraile usein. Jos vieraileekin, niin sitä ei tarvitse ottaa niin vakavasti. Mielialat ja arkiset ketutukset, voinnin vaihtelut ovat sitä tavallista elämää. Pienistä asioista tai toisen sanomisista ei vedä helposti hernettä nenään, toisin kuin nuorempana. Toisen tapoja (ehkä outoja ja ärsyttäviäkin) ei ota enää niin piiruntarkasti. Ne ovat niitä lillukanvarsia, joihin ei tarvitse tarttua. Vähemmän tärkeitä, joita voi katsoa vähän sormien välistä.

SEESTEISEN KESKI-IKÄISTÄ

Sovimme yhteen niin hyvin, että pidän sitä jonkinlaisena ihmeenä. Olimme ensitapaamisen jälkeen hetimmiten tiiviisti yhdessä. Neljän kuukauden päästä vaihdoin jo osoitteeni ja maallisen tomumajani mieheni luokse. Olimme hyvin varhain keskustelleet tulevasta. Halusimme virallistaa suhteemme lupautumalla toisillemme loppuelämäksemme kirkossa Jumalan silmien alla. Kuukausi muuttoni jälkeen kihlauduimme. Kumpikaan ei leijaillut ruusunpunaisessa hattarapilvessä vaan elämä oli arkista – ja sairauteni vuoksi pelottavaakin. Sydämeni rytmit ryhtyivät vakavammin ryttyilemään (johti lopulta sairaalareissuun ja ablaatio-toimenpiteeseen). Perään tuli puskista keuhkosyöpäepäily - tupakoimattomalla. Avioidumme tasan vuoden kuluttua ensitapaamisestamme. Keuhkosyöpäleikkaus oli 1,5 viikkoa avioitumisemme jälkeen. Iski todellisuus parantumattomasta syöpäsairaudesta.

Mieheni on joutunut huomaamaan sen, miten hauras elämänlankani on. Pelkokerroin on läsnä. Yhteinen elämämme ei kuitenkaan pyöri sairauteni ympärillä vaan elämme niin tavallista arkea, kuin kulloinkin voi. Mieheni sanoi pari päivää sitten: ”Jokainen päivä tuntuu ihmeen hyvältä, vaikka ei edes tehdä mitään erityistä. ”

Olin aiemmin menettänyt kutakuinkin kaiken uskoni siihen, että elämällä voisi olla vielä jotain hyvää tarjolla. Kun todellinen rakkaus tuli elämään, elämäni muuttui toden teolla – niin kovin paljon paremmaksi. Kiitollisena rakastaen eteenpäin...

Kirsin musacorneriin eksyi sentimentaalinen ruotsinkielinen laulu, joka on versioitu suomeksikin, mutta tätä tunnetta en muista löytänyt..

YouTube - Jag har vandrat mina stigar - Sven-Erik Magnusson

Spotify - Jag har vandrat mina stigar - Sven-Erik Magnusson


#haave #ilo #kiitollisuus #mielenrauha #onni #rakkaus #reunallapelottaa #toivo

Kirjoituksia:

Vieraskynä - puolison mietteitä

Mitä rakkaus on?

RUNO - Rakkaalle



Runosarjan 20.s osa - Kanssasi
Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

Ei kommentteja: