RUNO - MANIPULOINTIA

Kuvan lähde Microsoft 365 kuvapankki
Jokainen lienee tavannut henkilön, joka voi alkuun tuntua kivan toimeliaalta. Ajan oloon hänen puheensa ja suhtautumisensa muuttuvat. Hän muistaa eri tavalla asioita kuin muut. Hän löytää ulospääsyn tilanteesta kuin tilanteesta silmää räpäyttämättä lennokkailla selityksillään. Toiset ovat häikäilemättömän manipuloivia ja pelaavat omaksi parhaakseen. He kokoavat uskollisen piirin puolelleen. Manipuloivat ihmiset uskovat vain omaan totuuteensa ja osaavat luovia puskutraktorin lailla aiheuttaen paljon tuhoa, etenkin henkistä, ympärilleen.

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!

MANIPULOIJA

Hän voi tuntua alkuun ystävälliseltä. Hän osaa small-talkin ja on vakuuttavan tarmokas. Hänen mielenkiintonsa voi lopahtaa, kunnes hän keksii tavan hyötyä kustakin ”vaikutuspiirissään” olevasta. Hän osaa houkutella, valita sanansa sellaisessa paikassa muiden läsnä ollessa, ettei toinen voi pakittaa. Hän osaa muuntaa uskottavasti totuutta ja syöttää sen totena muille. Hän voi kysyttäessä sanoa hyvin terävästi ja ihmetellä ivallisen loukkaantuneena miten toinen on nyt voinut noin oudosti tulkita. Hän ei koe mitään tarvetta pakittaa, pyytää anteeksi tai korjata mitään. Hänen tiukka tomeruutensa sopii vallantavoitteluun. Näitä turjakkeita tapaa myös esimiesasemissa, muutamia jouduin itsekin sietämään. Tämä ”ominaisuus” jatkuu hänen kaikilla elämän osa-alueillaan ja suhteissaan. Heidän kanssaan tekemisissä ollessaan kokee olonsa hyvin hankalaksi. Jotkut ovat niin voimakastahtoisia ja määräileviä, että itse olen sellaisten ihmisten kanssa kädetön. Pakitan jos mahdollista. Tiedän muutamia hyvin pahoja ja häikäilemättömiä, jotka ovat kylväneet tuhoa siviili- ja muussa elämässään valtavasti . 

Lainaus Wikipediasta: ” Psykologinen manipulointi on kohteen ennalta-arvattavien reaktioiden käyttämistä manipuloijan hyödyksi. Manipulointia voi tapahtua kaikissa tilanteessa, jossa ihmiset puhuvat keskenään. Manipuloinnin kohteeksi joutuneesta tuntuu siltä, että hän joutuu tekemään jotain vastoin tahtoaan tai omia etujaan toisen ihmisen hyväksi.”

Persoonallisuushäiriöitä on erilaisia ja monenlaisia. Lue lisäfaktoja linkkiluettelosta. Siinä on myös keinoja ja tietoa siitä, miten asiaan tulisi suhtautua.

MANIPULOINTIA

 

HÄIKÄILEMÄTÖNTÄ, ITSEKÄSTÄ,

VERBAALISESTI LAHJAKASTA,

HYÖTYKÄYTTÄMISTÄ, KIUSAAMISTA,

PIMITTÄMISTÄ, PAINOSTAMISTA,

KIELTÄMISTÄ, VASTAAMATTOMUUTTA,

VÄÄRISTELYÄ, JOHDATTELUA,

IMARTELUA, PROVOSOINTIA,

YMMÄRTÄMÄTTÖMYYTTÄ, VIHJAILUA,

TUNTEENPURKAUKSIA, PELOTTELUA,

HARHAANJOHTAMISTA, VASTUUTTOMUUTTA,

TIEDON PIMITTÄMISTÄ, PAISUTTELUA.

TURJAKE VIE RUSINATKIN PULLASTA,

KIERON KATALALLA PELAILULLAAN.


Linkkiluettelo:

IS Paula Koski - 7 tekniikkaa, joita manipuloiva ihminen käyttää kontrolloidakseen sinua

Mielenterveystalo - Persoonallisuushäiriöt

 Psykologinen manipulointi - Wikipedia


#ahdistus #alakulo #arvaamaton #mielenrauha #reunallapelottaa #runo #sairas


Kirjoituksia:

Narsismista

Narsistin hallintaa kodissa 

RUNO - Kärsimys

Sietää, sietää

Myötätunto

RUNO - Älä jämähdä

RUNO - Elämä koulii

RUNO - Mielenrauhaa

RUNO - Tulevaisuudenuskoa

JJos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

Ei kommentteja: