RUNO - HYVIN PYYHKII

Maalaus Susanna Huovinen
Eilen varoiteltiin jo vessapaperipulalla. Kummaksi menee. 90-luvun lamamuistot nousevat pintaan, puistattaa. Tuolloin moni putosi niin syvälle. Monen kohdalla se vei pohjan elämältä, oli liikaa. Laman tuoma kauheus, asenneilmapiiri ja koettu on siirtynyt sukupolvelta toiselle. Täysin hajalla oleva kun ei kykene hoitamaan edes perusasioitaan.

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!

90-LUVUN LAMA OLI HENKISTÄ MURHAA JA ERIARVOISUUDEN KASVUA

KUN kaikki mihin uskoit - yrittämisesi valui viemäristä. Vaikka teit ihan kaikkesi ja enemmänkin. Jos velka kasvoi, työpaikka meni alta ja mikään eikä kukaan tukenut. Työttömiä oli yli 500 000 ja korot 15 %. Lähinnä vain rikkaat ostivat jotain  ylimääräistä. Hehkutettiin pörssikurssien noususta ja rikkaat vaurastuivat. Työpaikan säilyttäneet, kuten minä, saattoivat selvitä. Tai jos oli talletuksia tai omaisuutta.
Onnistuin pitämään työpaikkani lama-aikana. Sen varmistamiseksi opiskelin 6 vuotta työpäivien jälkeen. Haaveissa siinsivät lapset. Elämä oli harmaata, niukkaa, epätoivoistakin. Selvisin, mutta se aika ei unohdu ja jätti jälkensä. Uutisten edessä kurkkuani kuristaa ja pelko yrittää hiipiä kehooni.

Runoon yritin kerätä toivonkipinöitä.

 

HYVIN PYYHKII

 

AURINKO LÄMMITTÄÄ,

PÄIVÄT TÄYNNÄ ELÄMÄÄ.

ETSI SEURAA SUOJAKSESI,

ÄLÄ JÄÄ ITSEKSESI.

 

HIPIHILJAA ASKELLA,

USKOLLISENA VIERELLÄ.

OLE IHMINEN IHMISELLE,

TARJOA MYÖTÄTUNTOA.


ETSI TYYNEYTTÄ,

MIELENRAUHAA.

ARMOLLA YMMÄRRÄ,

KULJE RINNALLA.

 

KATSO HYVÄKSYVÄSTI,

NIIN KUIN ITSEÄSI.

POHJALLA KIITOLLISUUS,

ELÄMÄN, OLEMISEN KAUNEUS.

 

#ahdistus #armo #mielenrauha #myotatunto #reunallapelottaa #toivo

Kirjoituksia:

RUNO - Ahdistuksen alla

RUNO - Kestä vielä 

RUNO - Käperryn pieneksi

Ajan kulumisesta

RUNO - Jos käykin hyvin

Myötätunto

Vanhemmiten

Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

Ei kommentteja: