RUNO - KEHU JA KANNUSTA

Kuvan lähde Microsoft 365 kuvapankki
Huono itsetunto siirtyy opitun ja koetun myötä pieneen taimeen. Asennetta siirtää huomaamattaan eteenpäin. Kokemus ja ajatus siitä, ettei ole riittävä, sulkee monia ovia. Jos kotona huokaillaan, että on  turha yrittää, ei ole mahdollista, ei kannata. Jos sanoma on aina mitätöivä, alkaa mieli muovautua. Alkaa olla vakuuttunut huonommuudestaan.

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!

YRITETÄÄN - MUISTI ON PITKÄ

Opin olemaan kiltti, huomaamaton ja pois tieltä. Ymmärsin, että elämä on rankka laji, mutta pitää olla ahkera. Muistan kristallinkirkkaasti 5-6-vuotiaan muutamat positiiviset kohtaamiset. Parin teinipojan kannustuksen - että juoksen tosi hyvin ja olen reipas. Voi miten se tuntuikaan hyvältä. Jotkut kohtaamiset jäävät syvämuistiin. Päiväkodin jouluesityksen muistan, kun iso pullea tyttö määrättiin esittämään äitiä ja minut hänen lastaan. Piti mennä hänen syliinsä rekeen (Juhani ja Liisi.). Se huvitti katsojia, vanhempia. Pulleampaa tyttöä itketti, minuakin. Eikö aikuiset ymmärrä, miten pahalta tuntuu olla naurettavana?? 

OLEN YRITTÄNYT

 kehumalla ja kannustamalla opettaa lapsiani, etten siirtäisi lannistavaa mielenlaatua, asennetta eteenpäin. Kaikista ei tule menestyviä eikä mestareita, mutta hyviä ihmisiä – omalla tavallaan, voi tulla ihan kaikista. Pitää uskoa ja yrittää, kuunnella vaikka omia sisäistä tsemppausajatuksiaan. Pitää kehua, kulkea rinnalla ja kannustaa ihan kaiken ikäisenä – sillä aikuisen elämä se vasta rankkaa onkin. Aina ei ole tarpeen huomauttaa, kertoa ja alleviivata toisten huonoista puolista, sen voi jättää vähemmälle, sanomattakin. Kukaan ei sen sijaan voi saada liika kehuja ja kannustamista. Joten, mitä jos vaan tsempattaisiin toisiamme?

Hyvä elämä, tyytyväisyys, on sitä, että hyväksyy itsensä ja sen hetkisen elämänsä. Vaikka tavoittelisikin lisää, enemmän ja erilaista. Unelmia saa ja pitää olla.


KEHU JA KANNUSTA

 

MAAILMAN MONISSA TUULISSA,

PIENI IHMINEN JANOISENA,

VAATIMUKSISSA, TOIVEISSA,

UUTTA IMEMÄSSÄ, OPETTELEMASSA.

 

JOS EI MEINAA SUJUA,

JOS EI MILLÄÄN ONNISTUA,

JOS PÄNNII, TURHAUTTAA,

 POTUTTAA, LANNISTAA.

 

OHJAA, OPASTA,

ESIMERKILLÄ NÄYTÄ.

EDISTYMISTÄ, YRITTÄMISTÄ,

KEHU, ILOITSE, KIITÄ, KANNUSTA.

 

#myotatunto #onni #reunallapelottaa #runo #toivo

 

Kirjoituksia:

RUNO - Uskalletaan

RUNO - Mielenrauhaa

Myötätunto

RUNO - Itsetutkiskelua

Uskallus

Mielen vapaa lento

RUNO - Kuuntele - viisastu

RUNO - Joku muu

RUNO - Elämä koulii

RUNO - Itsevarma

Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

Ei kommentteja: