RUNO - SYDÄN SANOINA JA KUVINA – KURSSIN ANTI

Klikkaa kuvaa, niin se aukeaa selkeämpänä ja suurempana

Vietin viikonvaihteeni Suomen sydänliiton kurssille pohtimassa kirjoittamisen ja kuvallisen ilmaisun avulla omaa sairastumista, toipumista ja elämää sairauden kanssa. Itselleni suurinta antia oli uskaltautua peruskoulun jälkeen tarttua pensseliin. Taitoni ja taiteellisuuteni taso maalausten osalta oli yhä melkoisen säälittävällä tasolla, muihin kurssilaisiin verratessa. Kurssin parasta antia oli minusta tavata pari tuttua ja tutustua uusiin ihmisiin. Vaihtaa ajatuksia ja saada uusia näkökulmia ja keinoja. Pääkuvassa on kurssin maalausantia, jotka ovat osin yksittäin tehtyjä ja toiset pienryhmien tuotoksia. 

Blogin Facebook-sivulla ja Instassa muisteloita.TÄSTÄ linkistä pääset REUNALLA PELOTTAA-Facebook-sivulle.
Liityttehän seuraamaan!

ASIOIDEN JA KOKEMUSTEN JAKAMINEN

Väsyn nykyään helpolla, etenkin sosiaalisissa tilanteissa. Vaatii pinnistelyä pysyä skarppina. Ainainen palelu ja kipuiluni väsymisen lisäksi haittasi. Onneksi näillä kursseilla saa olla juuri sellainen kuin kulloinkin on. Jaoimme kurssilla asioita itsestämme ja kuulimme toisten asioita, sillä tavoin kuin kukin halusi asioistaan kertoa. On avartavaa, kun huomaa, että monenlaista voi tapahtua, mutta siinäpä ringissä istutaan. Eteenpäin mennään kukin omalla tyylillään, itselle sopivalla elämällä ja tavalla.

Tänään aamiaisen jälkeen ulkoilimme ja pohdimme luonnon hyvää tekeviä vaikutuksia kaikkia aistejamme ajatellen. Etsimme kukin itsellemme mieluisat luontopaikat ja kirjoitimme sen aistituntemuksista muistiinpanoja. Tekaisimme kukin niiden perusteella Haiku-runot. Pohdimme hieman tulevaisuutta ja kokemuksiamme. Kuvitimme hieman lisää perjantaisiin kuviin tai osa teki ihan uuden kuvan koetun viikonlopun jälkeisten tunnelmien myötä. Kävimme keskustellen läpi kurssi antia ja teimme kullekin muistoksi omat runot. Ne tehtiin kirjoittaen kunkin arkille sama aloituslause (rivi) ja perään kukin kirjoitti joka lappuun yhden rivin. Jokaisen muistoksi saama kurssin päätösruno oli siten ihan erilainen kuin muiden. Hauska ja erilainen kokemus. Paperit siirtyivät aina seuraavalle ja toisesta suunnasta otettiin toinen, johon aina rivillinen lisää.

Ihana uusi kurssikokemus, ehdottomasti kannatti osallistua. Vetäjät olivat aivan huippuja ja muut kurssilaiset ihania. Kiitos, kun sain olla mukana. Jälleen yksi uusi kokemus elämän repussa.

KLIKKAA SELKEÄMMÄKSI Minulle sattumanvaraisesti osunut kurssiruno

#mielenrauha #myotatunto #reunallapelottaa #sydan #sairas #toivo #vertaistuki

Kirjoituksia:


Myötätunto

Sietää, sietää - Sietokyvystä

Jos viihdyt kirjoitusteni ääressä - liittyisitkö seuraamaan myös Blogit.fi:ssä? Voit seurata blogia Facebook-sivun ja Instagramin kautta – TAI VAIKKA MOLEMPIEN!! Klikkaathan Blogikirjoitusten - blogin ylävasemmalta LUE (näyt lukijana kuvalla tai ilman!!)

Olisi kiva, jos jakaisit ja vinkkaisit kirjoituksista muillekin! Blogitekstien alla on pikkuriikkiset jakopalikatKIITOS JA KUMARRUS.

Ei kommentteja: